A gleccsereken már elindult a síszezon!

Mint minden évben az elsők között a Gleccsereken található síközpontok indították be a felvonóikat. Szeptemberben sorra nyitnak a legnépszerűbb gleccserterepek: Ausztriában már most Hintertux, Sölden és Stubai, Olaszországban pedig Stelvio és Schnalstal is várja a síelőket. Szeptember 21-től Pitztal is kinyitja a kapuit.

Stubai

Közel 60 cm hó esett a nyitás előtti havazáskor, ami lehetővé tette a tervezettnél korábbi indulást.


Sölden

Szeptember közepétől már Söldenben is beindult a síszezon. Így már három tiroli gleccseren is csúszhatunk: Tuxon, Stubaion és Söldenben.

A fokozatos lehűlésnek köszönhetően a magashegyekben nulla fok alá csökken a hőmérséklet. Természetes havazásra kevés az esély, de elég hideg lesz ahhoz, hogy folyamatosan menjenek a hóágyúk a gleccsereken. Így a síterep információi szerint szeptember 21-től a Pitztal gleccseren is elindul a szezon.

 

pitz

TIPP – Síeljen Pitztalon októberben – Pitztal besíző túra az őszi szünetben.

Síeljen Ausztria legmagasabban fekvő sícentrumában (2840-3440m) egész évben jó minőségű és mennyiségű hótakaró garantálja a felhőtlen síelést.  gleccsernek köszönhetően összesen 30 km-es jelölt pályarendszer áll a síelők rendelkezésére, a pályákról nyíló csodálatos alpesi panorámát pedig a 3774 méter magas Wildspitze uralja. A Wildspitze kabinos liftnek köszönhetően egyedülálló gleccsercentrummá nőtte ki magát az eddig is ismert és nagy népszerűségnek örvendő síterep.

Tudjon meg többet a besíző túra ajánlatunkról ITT…