Ischgl ismét újdonsággal készül a szezonra

A határokat átívelő sígalaxis Ischgl 239 km-nyi sípályájával és 41 modern felvonójával felejthetetlen élményt ígér az ideérkezőknek. Hóbiztosságát nemcsak a magassága (a síparadicsom 90%-a 2000-2900 m között terül el), hanem gondosan kiépített hóágyúrendszere is garantálja.

Ischgl az egyik leginnovatívabb tiroli síterep. A szokásokhoz híven az idei évben is újdonsággal várják a síelőket. A folyamatos műszaki fejlesztések és a világsztárokkal meghirdetett koncertek igazán nagy vonzerejét adják ennek a síterepnek.

 

A tavaly szezon fejlesztése a Doppelmayr cég, a D-line típusú ülőliftje volt. A vorarlbergi liftgyártó ezt a típust már a jobb komfortérzés jegyében fejlesztette ki. Ez a korábbi ülésekhez képest 14%-kal szélesebb üléseket jelent. Ugyanígy megvastagították a lábtartót is egy kicsit. Természetesen figyeltek a biztonságra is, amely egy optimalizált, de kényelmes biztonsági korlátot jelent utazáskor. Utazáskor még két dologra figyeltek: csökkentették a lift zaját és rázkódását.  Ezeket az előnyöket a tavalyi szezonban ide látogató utasaink már megerősítették.  A Palinkopfbahn lift az alábbi videón megtekinthető:

A 2018/2019-es szezonra a több mint 30 szezont használt 4 üléses Gampen ülőlift helyére egy teljesen új 6 üléses Doppelmayr felvonót üzemelnek be, mely óránként 2800 síelő szállítására lesz képes. A sílift 1924 méterről 2848 méterre fogja felvinni az utasait alig több mint 7 perc alatt. A két állomás között 924 szintkülönbséggel pedig világrekorder lesz a kategóriájában.  A felvonózás során a síelők kényelmét a fűtött ülések és a lehajtható buborék is emelni fogja.

Próbálja ki a szezonnyitó sítúránkon az új síliftet, tartson velünk december 8-13 között Ischgl-be. A sítúránk részleteit itt találj…