Menü
krk

A varázslatos Krk sziget

krk

Krk sziget utazás

Krk számos kiváló programmal, kirándulási és városlátogatási lehetőséggel várja a turistákat. A sziget előtt egy másfél kilométer hosszú híd (Krk-híd) található, ami még könnyebbé teszi a sziget megközelítését. Érdemes ellátogatni a hangulatos óvárosba is, itt található a Frangepánok erődítmény jellegű vára, ahonnan a dinasztia irányította a birtokait.

Baska a sziget déli részén, egy nagy öbölben fekszik, elsősorban a közel 2 kilométer hosszú strandja miatt szokták felkeresni. Valamint itt található az első írott horvát nyelvemlék a Baškai kőtábla. A kőbe vésett írás horvát glagolita ábécében íródott, és Zvonimir királyról szól. 1851-ben találták meg a Krk szigeti Baška településen található Szent Luca-kápolában. A baskai strand Horvátország egyik legnépszerűbb és legismertebb strandja. Stara Baska pedig egy kis halászfalu, ugyan sok érdekesség nem található a településen, de annál érdekesebb és látványosabb az oda vezető út; az út mellett gyönyörű türkizkék öblöket találunk. Lehetőség van lemászni ezekhez a csodálatos öblökhöz és megmártózni a kristálytiszta tengerben.

Ha tengeri kalandra vágyunk, akkor részt vehetünk egy hajós túrán (Krk közelében 10 mini sziget található), vagy búvárhajózhatunk Malinskán.