Síverseny, amit látni kell – Hahnenkamm Kitzbühel

A január végén megrendezésre kerül a 79. HAHNENKAMM-RENNEN világkupa, mely 1712 méteres Hahnenkamm mágnesként vonzza a szurkolókat, a legnehezebb lesiklófutamok közé tartozó versenyre nem csak Ausztriából és Magyarországról, hanem a világ számos országából jönnek a szurkolók, a téli pihenést egy nagyszerű verseny élményével fűszerezni kívánó vendégek.

hahn1

A csúcskategóriás Hahnenkamm-pálya helyenként eléri a 85 százalékos meredekséget, így még a profiknak is kihívást jelent. A lejtőnek ezt a szakaszát csak versenyzők használhatják. Itt rendezik meg 1931 óta évente a híres „Hahnenkammrennen” versenyt, ahol nem ritka a 140 kilométeres tűzgolyó-száguldás sem.

hahn2

A természet olyan pályát alakított ki, ahol ilyen sebesség mellett ezredmásodperceken belül kell reagálni a változásra, sokszor úgy, hogy a hegy északi oldalán levő lejtő árnyékos, rosszak a látási viszonyok, és a köd/hóesés miatt be sem látható a következő szakasz. A technikai tudás önmagában nem elegendő, még a tökéletes fizikai állapot és a mentális koncentráció sem, hiszen ha a három együtt működik, a versenyzők elmondása szerint a sikerhez még akkor is szükségeltetik szerencse, és a csillagok kedvező állása.

hahn3

Az Innsbrucktól száz kilométerre, keletre fekvő kis alpesi településen megtelnek ilyenkor is a kis kávézók és csillogó éttermek, a hangos sörivó klubok és a fényűző eleganciát árasztó kaszinók egyaránt. Kitzbühel e téli hónapokban magával ragadó módon egyesíti a nagyvilági légkör és a vidéki kisváros hangulatát. Nem véletlenül lett tagja a Best of the Alps szövetségnek.

Ismerje meg mielőbb Kitzbüheli szállás ajánlatunkat most…