Menü
kastoria1

Chalkidiki

Programajánló görögországi nyaraláshoz

1. Romantikus hegyi tó és a szőrme hazája

Egy festői szépségű tó körül található a „hegyi hercegnő”, vagyis Kastoria városa. A tó partján épült város szűk utcáival, XVII-XIX. századi épületeivel, bizánci templomaival rabul ejti évről-évre a nyaralókat. Ezt a kis görög várost nem véletlenül nevezik a „Bundák királyságának” vagy a „szőrme hazájának”. A szűcs kézművesség magas szintű szakértelme és szeretete tette a várost a világ szőrmekészítésének egyik legnevesebb helyszínévé. Ezen a helyen a minőségi szőrmék adnak meleget és kényelmet a görög napsütés helyett. Ha szőrmét szeretne vásárolni, akkor itt érdemes, mert sokkal kedvezőbb áron találhatja meg kiszemelt szőrméjét, mint bárhol a világon.

kastoria1

2. Kihagyhatatlan hármas: Vergina – Olümposz – Dion

A túra során garantáltan felidézzük a mítoszokat, a legendákat és az ókori hősök híres cselekedeteit. Vergina városában tett látogatás során megismerhetjük az egyedülálló múzeumot, mely bemutatja a makedón királyi család sírjait, illetve ellátogatunk II. Philipposz otthonába. Második célpont Olümposz, valamint a gyönyörű falu Litochoro. Az út végén egy régészeti lelőhelyet is érdemes megtekinteni, mely feltárja Zeusz ősi városát: vagyis Diont. Az ősi Dion romjai mindent megmutatnak a régi görög életről: jellegzetes félkör alakú színházak, a fürdők falán feltárt mozaikok, stadionok.

2409

3. Az égbe meredő kolostorvárosok: Meteorák

Egy emlékezetes kirándulás, ahol az égbe magasodó kolostorvárosokat tekinthetjük meg. A Meteorák elnevezés mind a vidék, mind a hegység elnevezését takarja. A Meteórák szó maga „levegőben lebegőt” jelent. A keresztény vallás gyakorlása sok hívőt vezet a mindennapoktól félreeső helyekre, így a Pindos-hegység nehezen megközelíthető barlangjai, égbe meredő sziklaormai tökéletes helynek bizonyulnak az elvonulásra vágyók számára. Ezek a meredek szikla falak valaha a tenger fenekén helyezkedtek el, majd több millió éve a függőleges irányú mozgások az egész környéket a felszínre hozták. Már több mint 700 éve alapították az első szerzetesrendet az egyik hegycsúcson, ahova a legenda szerint a szerzetest egy angyal és egy sas emelte. Ma 24 bizánci kolostort számolhatunk a sziklákon, de ezek közül csak 6 tekinthető meg közelebbről is.

kastoria3