Menü
korfu2

Korfu

Görögországi nyaralás

Korfu a Jón- szigetek legészakabban található tagja. Görögország legzöldebb szigetének is nevezik, nem véletlenül. Különleges természeti szépsége, látványos naplementéi és kristálytiszta égszínkék tengere nyaralók kedvence. A sziget strandjai 217 km hosszan húzódnak a Korfu vonalát követve. A Pantokrator hegy a sziget legszélesebb pontján található magasodik, érdemes ide feltúrázni, mivel csodálatos körpanoráma nyílik Korfura, a görög szárazföldre és még Albániára is. Az állatvilág és a botanika kedvelői előszeretettel látogatnak ide, mivel a hegy élővilága nagyon változatos.

korfu2

Korfu fővárosa Kerkyra. A városon a mai napig látszódik a 411 éves velencei uralom. De a francia és az angol vezetés is ott hagyta építészeti és kulturális emlékeit. Érdemes egy sétát tenni az óvárosban, meglátogatni egy kávézót a Listonon, vagy körültekinteni a régi erődből biztosan felejthetetlen emlék marad az utazó számára. Korfun rengeteg múzeum várja a látogatókat: Régészeti Múzeum, Ázsiai Művészetek Múzeuma, Bankjegy Múzeum…

Korfu legnépszerűbb úti céljai
Sisi nyári palotája, Achilleon, melynek kertjében gyönyörű növényekkel, elegáns szobrokkal találkozhatunk, és gyönyörködhetünk a remek kilátásban. A palotában pedig festményekkel, és értékes bútorokkal találkozhat a látogató. Itt található Kanoni, ahonnan a legtöbb itt készült fotón található két kis szigetet, a Vlachernát és az Egérszigetet tekinthetjük meg és még le és felszálló repülőgépek látványában is gyönyörködhetünk.

Paleokastritsa, ahol a tenger élővilágát üvegfenekű hajóval is felfedezhetjük. De ha nem szeretnénk alámerülni, akkor a tengeri élőlényeket bemutató múzeumban is megtekinthetjük őket. Paleokastritsa felett egy gyönyörű, 13. századi kolostor is vár ránk, melyet a sokak által Európa egyik legszebb panorámájának nevezett Lakonas falucskát elhagyva, a Bella Vista magaslatból nézhetjük meg. A Szerelmesek-csatornája a homokkősziklás Sidarinál található, nagyon sok fiatal párt vonz. A sziget nyugati oldalán remek homokos strandok várják a nyaralókat, de az igazi kedvenc a festői Pelekast. Korfun több vízi kalandpark is van, a legnagyobb Agios Ioannisban, ahol szinte egy nap is kevés. Hajós utak indulnak Paxoshoz, és Antipaxi szigetére, illetve a szárazföldre Pargába.