Menü
konosszosz

Kréta

Programajánló görögországi nyaraláshoz

Ha Kréta szigetére tervezzük a nyaralásunkat, akkor a következő látnivalókat, programokat feltétlen érdemes beletervezni az utazásunkba.

1. Knosszosz és Heraklion városfelfedezés

A kirándulás során megismerhetjük a Krétai emberek mindennapjait, bepillantást nyerhetünk hétköznapi életükbe.
Utunk során olyan érzésünk támad, mintha visszautaztunk volna az időben egészen a Minoszi Civilizáció fénykoráig, amikor Kréta a spiritualitásáról világhírű volt. Meglátogatjuk Európa első palotáját és belemerülünk a mítoszok tengerébe. A Labirintus szűk folyosóin sétálva nyomon követhetjük, a rajzok és a szimbólumok segítségével, a 4000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődési folyamatát, miközben érezzük a nagy Minosziak misztikus jelenlétét. A mítosz újra életre kel miután meglátogattuk a nagy Minosz Király palotáját Knosszosz városában.

konosszosz

2. Szamária-szurdok – túra

Ezt a látnivalókban bővelkedő programot leginkább a túrázás és a természet szerelmesei szokták felkeresni. Meglátogatják Európa legszebb és leghosszabb (18 km) szurdokát. Az északi partszakaszon, a fehér hegyeken át egészen az Omalos fennsíkig vezető lenyűgöző út után elénk tárul a szurdok: idegenvezető segítségével végig sétálhatunk a hihetetlenül gyönyörű és sokféle természeti szépségben bővelkedő tájon!

szamarisa

3. Aqua Park – csúszdapark

Élmény a „víz világában”! Itt találja Görögország egyik legnagyobb Aqua Parkját, ahol rengeteg féle csúszda, medencék és egyéb vízi játékok várják. Izgalmas és szórakoztató nap vár az egész családra, barátaira, fedezzék fel a parkot és próbáljanak ki minden játékot, amit csak szeretnének!

kreta-aqa

4. Krétai est

Egy nevetéssel és izgalmakkal teli este egy igazi hagyományos krétai hegyi faluban. Próbálja ki a helyi ételeket, fogyasszon a temérdek borból, és élvezze közben a tradicionális görög zenét, táncot és dalokat. Egy élő show műsor részese lehet, ahol a táncosok színes ruhákban járják a táncot, a zenészek pedig játszanak a lantokon és a „bouzouki”-kon.