Menü
sa5

Santorini

Görögország Nyaralás

A félhold formájú Santorini a görögországi Kükládok-szigetcsoport legdélibb tagja.  Festői szépsége és pörgős éjszakai élete az utóbbi évek egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja Görögországnak. Statisztikák szerint évente több mint egymillió nyaraló keresi fel az Athéntól nagyjából 200 km-re található szigetet.

A sziget megszületése  egy óriási vulkánkitörésének köszönhető, mely több mint 3500 évvel ezelőtt történt. A hatalmas robbanás következtében a sziget közepe eltűnt, mai sziget ezt öleli körbe. Elképzelések szerint ugyanez a vulkánkitörés okozhatta a Kréta szigetén virágzó minószi kultúra pusztulását is. Sőt, elbeszélések szerint Atlantisz pusztulása is Santorini vulkánkitöréshez kapcsolódik.

Az óceánjáró hajók is könnyen megközelítik a szigetet. A hajók többsége a főváros alatt áll meg, innen az utasok a közel hatszáz lépcsőfokon gyalog, szamárháton vagy felvonóval juthatnak fel a belső sziklafal tetején elterülő városba.
Santorini keleti partján, Perissánál és Kamarinál egyedülálló élményt nyújtó lávastrandok várják a nyaralókat. A hosszan nyújtózó sötétkavicsos fövenyek a fürödni vágyók mellett a vízi sportok kedvelőit is várják. A strandon eltöltött nap után a parti sétányon tavernák, éttermek, bárok és diszkók kínálnak további kellemes pezsgő kikapcsolódást. Nem messze találhatóak Thira városának romjai is.

A sziget különlegessége a vulkanikus talaj miatt speciális aromájú Assyrtiko nevű bor, mely kihagyhatatlan. A lenyűgözően kék tenger, a hófehér házak, és a magaslatokról a tengerre és a környező szigetekre nyíló felejthetetlen kilátás,  valamint a tökéletes naplemente az egyik legjobb nyaralóhellyé emelik Santorinit.

Kinek ajánlott? A romantikus nyaralás és nyugodt kikapcsolódást keresők mellett, a pezsgő éjszakai életre vágyók számára nagyszerű úti cél.