Menü
zaki1

Zakynthos

Görögországi Nyaralás

A Jón-szigetvilág legdélebbi tagja Zakinthosz. Kristálytiszta tenger, homokos tengerpart, meredek sziklás öblök miatt is Görögország egyik kedvenc úti célja. Zakinthoszon hihetetlenül kék tenger és hatalmas meredek sziklafal öleli körül a gyönyörű öblöt, amit egy roncshajó tesz még látványosabbá.

A Zakinthosz állatvilága különleges példányokkal büszkélkedhet, amelyek fokozottan védettek. Közülük a legismertebbek a tengeri teknősök. A Zakinthoszi Tengeri Parkot pont a tengeri teknősök védelmére hozták létre. A sziget nyugati oldalán a megközelíthetetlen sziklás részen él a kihalás szélén álló különleges fókafaj néhány példánya.

Zakinthosz történelme az ókorig nyúlik vissza, ám az 1953-as földrengésben szinte teljesen megsemmisült minden. A fővárosa Zakinthosz, mely élménydús kulturális  látnivalót tartogat és gyönyörű templomokat. A színház, a művészet és a zene mindig nagyon fontos szerepet töltött be a zakinthosziak életében. Volt olyan időszak,  amikor tíz színház működött a szigeten.

A szigeten található egy aquapark, mely egész napra elegendő élményt tartogat a családnak. Népszerű kiránduló célpontok: Keri-fok, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik, illetve  itt lobog az ország legnagyobb nemzeti lobogója. Kék-barlang. Hajóval vagy kisebb csónakokkal megközelíthető a Teknős-sziget, valamint hajókirándulás a szomszédos Kefalonia szigetére is indul, ahol a legfőbb látnivaló a Drogarati-cseppkőbarlang. Ha pedig inkább a szárazföldet fedeznék fel, nem szabad kihagyni Lithakiát, Zakinthos legrégebbi települését.

Laganas városa széles homokos tengerparttal, és pörgős éjszakai programmal fogadja a nyaralókat. Üzletekben, tavernákban és szórakozóhelyekben Tsilivi, és  Argassi is bővelkedik. Festői környezettel büszkélkedhet a két kisebb, és családiasabb üdülőfalu Kalamaki és Agios Sostis.