Menü
zantee

Zakynthos

Programajánló görögországi nyaraláshoz

Ha Zakynthosra tervezzük a nyaralásunkat, akkor a következő látnivalókat, programokat feltétlen érdemes beletervezni az utazásunkba.

1. Ismerjük meg Zakynthost

A kirándulást érdemes Bochali városkában kezdeni, ahonnan csodás kilátás nyílik a fővárosra. Ezután irány egy helyi pincészet, ahol görög és zakynthoszi borokat kóstolhatunk. Majd újabb megálló a Keri kék barlangjainál (extra díj ellenében itt hajókirándulás is befizethető), aztán a Navaggio-öbölhöz érkezünk. Felfedezésünk során tradicionális zakynthosi termékeket is vásárolhatunk. Anafonitria faluban ne hagyjuk ki a 14. századi kolostort – mely Szent Dionysos, a sziget védőszentjének óvóhelyéül szolgált. Ezután megtekinthetjük a sziget legöregebb olíva
fáját, melynek korát kb. 2000 évre becsülik. Túránkat egy olívaültetvényen fejezhetjük be, ahol megismerhetjük az olívaolaj gyártás folyamatát és vásárolhatunk is az itt gyártott olajból.

zantee

2.  Navaggio-öböl

Kihagyhatatlan kirándulás minden Zakynthosra látogató turistának Görögország egyik legtöbbet fényképezett öblébe. Az öböl csak hajóval közelíthető meg, így, miközben a sziget keleti partján szeljük a habokat, több csodás kis öblöt is megpillanthatunk. Majd kikötünk a szikrázó, fehér homokos strandon, melyet 200 méter magas sziklák vesznek körül, hogy megcsodáljuk Görögország egyik leginkább szemet gyönyörködtető strandját, és a parton elhelyezkedő hajóroncsot.

nava

3. Olümpia

Hajóval átmehetünk a szárazföldre és egyenesen Olümpia felé vehetjük utunkat, az olimpiai játékok ókori színhelyére. A romok között sétálva idegenvezetőnk által ismerhetjük meg az ősi Görögország történetét. Megtekintjük az egykor 20.000 fő befogadására alkalmas stadion romjait; valamint Héra templomát, ahol Kr.e. 776-ban először gyúlt fel az olimpiai láng. Sétánkat az ókori világ egyik csodájaként kikiáltott Zeusz templom romjai között folytatjuk.

4.  Kefalónia

A Zakyinthoszról komppal tudunk átmenni az északra fekvő szigetre. Kefalónián megtekintjük a Szent György kastélyt, a sziget egykori legnagyobb erődjét. A kastélyt a 12. században építették a bizánciak, mai formáját azonban a velenceieknek köszönheti. Ezután az 1000 négyzetméteres Drogarati-cseppkőbarlangot nézzük meg, mely alkalmanként koncerteknek is helyet biztosít.

szent-gyorgy-var-6