Menü
Hegyi Karintia

Karintia – Innerkrems (Ausztria)

Hegyi Karintia

All inclusive ellátással és számos programlehetőséggel

A helyszín Ausztria legdélibb és legnaposabb tartománya, a több mint 200 fürdőhellyel rendelkező csupa-tó birodalom, amely szelíd alpesi lankákkal és legelőkkel, északon pedig a Hohe-Tauern 3000 métert túlszárnyaló, nyáron is havas alpesi csúcsokkal várja a természet szerelmeseit. A mesés tájegység tartalmas időtöltést és aktív kikapcsolódást nyújt felnőttek és gyermekek számára egyaránt, így nem véletlen, hogy a régió mind a kalandkedvelők, mind pedig a pihenni vágyók Mekkájának számít.

Karintia kártya, 100 ingyenes belépő egyetlen kártyával!

Minden utasunk számára biztosított, mely belépőt jelent több mint 100 programhoz (fürdők, alpesi állatparkok, felvonóhasználat, panoráma utak, belépő nemzeti parkokba, állatkertekbe, élmény- és csúszdaparkokban, múzeumok) Karintia egész területén, valamint hajókirándulásokhoz a Millstatti tavon, emellett korlátlan használatot nyújt a helyi síliftek és a Mölltáli gleccservasutakra, illetve a Nockalm/Malta/Grossglockner panoráma utakra is.

Innerkrems változatos programjaival várja látogatóit

Vezetett túrák a síliftek segítségével közvetlen a szálláshelyünktől és pisztránghorgászat, de a kicsikre gondolva tökéletes programnak kínálkozik a pónilovaglás, az állatfarm látogatás, a vidám erdei kincskeresés, és a varázsló show. Mindezek mellet pedig óriáscsúszda, halastó és tekepálya várja a kicsiket és nagyokat a szálláshelyen.

 

Hegyi Karintai

További aktív hegyi programok vezetőkkel, felszereléssel és oktatással

Mountain bike kirándulás Scott kerékpárokkal, mászófal, íjászat, nordic walking túrák. A nap végén pedig egy közös tábortüzes grillvacsorával zárhatják a résztvevők az élmények sorát.

Egy gyönyörű családi völgy, ahol a hangsúly a természeten van

Ami itt megszokott, az több mint, ami máshol általános! Tartson velünk és járja be családjával együtt a méltán híres Nockalmstrasse és Maltatal hegyi utakat. Előbbi, a mormoták birodalma, a Nockberge Nemzeti parkon keresztül haladó 34 kilométeres látványút, Innerkrems-t és Ebene Reichenau-t köti össze. Kiváló infrastruktúrával, enyhe emelkedőkkel és szellősen ívelt kanyarokkal, ezáltal káprázatos rálátást nyújtva az útra és a környező hegyekre. Csodaszép táj, több, fantasztikus kilátással kecsegtető pihenőhely, alpesi menedékházak, természetvédelmi tanösvénynek, illetve egy, az alpesi gazdálkodást bemutató múzeum és egy gyógyforrás érhető el, valamint az út legmagasabb pontja, az Eisentalhöhe, ami 2.042 méterrel van a tengerszint felett. Itt a Glockenhütte felett áll a “Wunschglocke”, amely egy fakerítéssel körbevett kis harangláb szentszoborral. A hagyomány szerint, ha a harangot megkongatjuk, kívánságunk teljesülni fog. Útközben kilátóteraszokon pihenhetjük ki fáradalmainkat, míg a gyerekek élvezettel fedezhetik fel a játszóterek hintáit, csúszdáit, mászófalait, homokozóit. Ugyancsak a legkisebbekre gondolva érdemes egy kis pihenést beiktatni Glockenhütte játszótérnél ahol két különböző nehézségű mászóhegy is található (2,3- és 3 méteresek).

A festői Maltatal, a Hohe Tauern Nemzeti Park területén húzódik

Itt található Karintia legmagasabb vízesése, a Fallbach vízesés, ahol 200 méter magasról zuhan alá a víz, de nem csak a természeti szépségek kedvelőinek nyújt élményt, hiszen a vízesés lábánál található egy vízi élménypark kicsik és nagyok számára egyaránt. A panoráma út további érdekessége egy szamárpark, ahol 150 csacsi él – természetesen csacsigolni is lehet.

A Malta Hochalmstraße teljes hossza 14,4 km, kilenc híd és hét alagút vezet át rajta, a szintkülönbség 1.085 méter. Talán a legérdekesebb pontja a Kölnbrein Staumauer, de végig gyönyörű kilátás nyílik a Hohe Tauern hegyi világára, a táj szépségét több helyen is a vízesések látványa emeli. Az út a hatalmas Kölnbreini-gátnál ér véget (1.933 m), amely a legmagasabb víztározó fal Közép-Európában. Sétát tehetünk a 626m hosszú, 41m széles és 200m magas tározó medence (Kölnbrein-Stausee) gátkoronáján is. A gátnál található hegyi étteremben élménycentrum várja a látogatókat, három érdekes (ingyenesen látogatható) kiállítással, amelyek elmagyarázzák az erőmű működését, de újdonságként 4D-és mozi várja az érdeklődőket. A gáttól számos túraútvonal indul, újdonság a gátról lenyúló “Airwalk” kilátóplatform.

További ingyenes programok kicsiknek és nagyoknak

Majompark – az Affenbergen 93 japán makákó él szabadon. Semmi nem választja el a látogatókat az állatoktól, sem üvegfal, sem ketrecek. Különlegesség a fürdőző majmok látványa: 2 tóban lubickolnak a majmok, úsznak és időnként élelem után kutatva a víz alá buknak.

Alpesi vadaspark/Naturstadel Feld am See – a vadasparkban 11 hektárnyi területen élnek az állatok természetes körülmények között. A gyerekek kedvence a játszótér, a mini állatkertben pedig pónik, törpekecskék, fehér szamarak, kisbirkák, nyuszik, tengeri malacok, kacsák, őzek és szarvasok várják látogatóikat. A „Grízlik világa” c. kiállítás Kanada állatvilágába kalauzol el bennünket, míg az „Élmény Afrika” kiállítás az afrikai vadállatokat mutatja meg. Nagy attrakció a bejárható medve-, illetve leopárdbarlang is.

Mini vasút élményvilág – a kiállításon 300 m2-es területen Ausztria legnagyobb vasútmodell terepe fogadja a látogatókat. 600 méternyi sínen vezetnek végig történelmi, és modern vonatok városokon, hegyeken át, várak és kastélyok mellett – a legapróbb részletekig kidolgozott, élethű makettekkel felépítve.

Aquarena Kötschach-Mauten – vízi- és wellness oázis az egész család számára élményelemekkel, elefántcsúszdával, sport-és gyermekmedencével.