Menü

Olaszország síutak és síelés 2018/2019

Olasz síelés és síút élmények

Olaszország a 2018/2019-es síszezonban is nagyon sokféle síút ajánlattal vár!

Olaszország a síelés és síutak terén is professzionális síelési lehetőségeket és programokat biztosít a  síelés szerelmeseinek. Síelés szempontjából talán az egyik legtökéletesebb döntés, hiszen természeti adottságainak  köszönhetően változatos síterepeket kínál kezdőknek és profi síelőknek egyaránt. Sípályái rendszeresen karbantartottak, többségük modern felvonórendszerrel, állandóan frissülő programkínálattal és kiemelkedő szolgáltatási színvonallal várják a síelőket. Nagyon jól kiépített sípályák, sífutópályák, téli túraútvonalak és állandó napsütés jellemzi az ittenii síközpontokat.

Megkérdőjelezhetetlen vonzereje még az olasz vendégszeretet, amely mindenütt körülveszi a síelőket – nemcsak a síszállásokon, az éttermekben és a hüttékben, de még a sípályákon is. Olaszország családosok számára is remek választás, mivel az olaszok nagyon család centrikusak és gyerekszeretők. A kicsiket minden sícentrumban külön kiépített síóvodákkal, havas játszóterekkel, képzett síoktatókkal és futószőnyeges sífelvonókkal várják. Az olasz sícentrumok majdnem mindegyikében 10 éves korig ingyenes a síbérlet.

Síutak és síelés tekintetében Olaszország legkiemelkedőbb része a Dolomitok.  Festői szépségű  tájain kisebb-nagyobb sícentrumok sokasága található.

Legjobb olaszországi síutak és síelés területek:

Cortina d’Ampezzo síutak

Schnalstal/Val Senales

Folgaria

Kronplatz síutak

Livigno síutak

Aosta völgy síutak

Madonna di Campiglio síutak

Val di Fassa síutak

Marmolada – Dolomiti Superski síutak