Menü
image16

Dalmácia / Šibenik programok

Aki nyaralását aktívan szeretné eltölteni, annak garantáljuk, itt minden lehetőséget megtalál

image16

A helyi adottságok kiválóan alkalmasak vitorlázásra és evezésre, de a búvárok számára is valóságos paradicsomként szolgálnak. Aki nem eléggé járatos az egyes sportágakban, de szeretné azokat kipróbálni, tanfolyamok széles kínálatából válogathat, és hozzájuthat a szükséges felszereléshez is. A jachttulajdonosok számára a hotelkomplexum kikötőjében 150 horgonyzóhely áll rendelkezésre.

Felejthetetlen élményt nyújtanak az úgynevezett víz alatti szafarik, amelyek leginkább egy fotózáshoz hasonlíthatók. Természetesen kirándulásokra is indulhatunk a környező vidéken. Sibeniktől megközelítőleg 6 kilométerre található a „Sólyom-központ”, amelyet a Mendusica család üzemeltet, ahol csupán egy hét alatt kitanulhatjuk a solymászat fortélyait. Aki azonban nem kíván egy egész hetet erre szánni, beiktathat egy rövid látogatást, és egy bemutató keretében bizonyosodhat meg e madarak rendkívüli képességeiről.

Krka Nemzeti Park – legszebb részei vízi útvonalon, közúton vagy gyalogosan egyaránt bejárhatók. Feltétlenül hagyjunk magunknak elég időt a gyönyörködésre az impozáns „Skradinski Buk” előtt, melynél nem kevésbé látványos a park másik híressége – az ennek közelében található „Roški slap” zuhatag sem. Visovac szigetecskére kishajós túra keretében juthatunk el: a hely érdekessége és nevezetessége a szigetre épült ferences kolostor.

Kornati Nemzeti Park – feltétlenül tegyünk egy kirándulást a Kornati-szigetek különleges és semmihez sem hasonlítható világába, ahol a tenger valószínűtlenül sötétkékje találkozik a kopár sziklák kápráztató fehérségével. A búvárokat jól képzett vezetők várják a helyi „búvártámaszpontokon”, akik készséggel adnak tanácsokat a leglátványosabb merülési terepek megközelítéséhez.

A legenda szerint úgy keletkeztek, hogy a teremtés befejeztével az Isten egy apró mozdulattal a tengerbe dobta a maradék követ – majd lenézett, és olyan tökéletesnek találta a látványt, hogy úgy gondolta, kár lenne rajta bármit is változtatni.

Vransko-tó (Vransko jezero) – Horvátország legnagyobb kiterjedésű természetes tavát 1999-ben nyilvánították természetvédelmi területté. A jellegzetes karsztvidéki jelenségeket felvonultató tó különlegessége, hogy nagyon közel fekszik a tengerparthoz, attól való távolsága helyenként alig 500 m, így a vidék egyes részeiről egyszerre látható a tó zöldje és az Adria kékje!

Split – Diokleciánusz római császár idős korában lenyűgöző méretű és kialakítású palotát építtetett magának a városban, mely azóta is folyamatosan meghatározza Split arculatát. Split tipikus mediterrán nagyváros, temperamentumos helybéliekkel és első osztályú idegenforgalmi kínálattal.

Trogir – „Velence kicsiben” – így is emlegetik a megkapóan szép, valóságos szabadtéri középkori múzeumként ható kisvárost. A korabeli forrásokban Tragurionnak emlegetett Trogir múltja az ókorig nyúlik vissza, a magyar történelemben pedig azért fontos színhely, mert itt talált menedéket a tatárok elől menekülő IV. Béla király. Egyedülálló urbanisztikai értékei révén Trogir óvárosát 1997-ben felvették az UNESCO Világörökségek rangos listájára!A vitorlázók kedvelt célpontja, mert jól felszerelt vitorlás- és jachtkikötővel is rendelkezik (ACI Marina Ciovo).

image17