Menü
Rangiora - Fakavara - Mahini

Rangiora – Fakavara – Mahini

Rangiora - Fakavara - Mahini

Egzotikus utazás

Rangiora – a végtelen lagúna

Rangiroa, vagyis „Roppant Égbolt” a terjedelmének köszönheti nevét. Ez a világ negyedik legnagyobb korallzátonya kis csatornákkal elválasztott 240 szigetecskével, melyek egy korall gyűrűt alkotnak a Patio motu elnevezésű belső lagúna közepén. A lagúna színárnyalatainak egyedülálló fényessége – a jade zöldtől a türkizkékig ibolyaszínnel árnyalva – magával ragadja a látogatót, amint a levegőből megpillantja a Csendes Óceán közepén fekvő kis szigetek hosszú füzérét. A korallzátonytól észak-nyugatra fekszik a Fara motuval szemben elhelyezkedő fő falu, azaz Avatoru, melynek lagúnáját a legenda szerint egy ikerpár „járta át”: „Moana tea”, vagyis békés óceán és „Moana uri” mérges óceán.

Rangiora a világ egyik leghíresebb búvárparadicsoma. A gazdag növény- és állatvilág, a víz alatti zátonyok, falak a sokat megjárt búvárok szívét is megdobogtatja. A területnek magával ragadó természete van, a gazdag állatvilág, és az óceánt körülvevő környezet bámulatos. Vízi sportok – az üvegfenekű hajón való kirándulás lényeges része a szigeten tartózkodásnak, emellett kedvező alkalom a két tengerszoros kapcsolatának megcsodálására, valamint megfigyelni a vidám delfinek játékát az égszínkék tenger habjaiban.

Fakarava – az álom sziget

Fakarava a második legnagyobb sziget Francia Polinéziában, körülbelül 60 km hosszú és 25 km széles. Két nevezetes térség emelhető ki; az észak-nyugaton fekvő Rotoava, és a hozzá közeli Ngarue csatorna, valamint Tetamanu, a sziget korábbi megye központja. Rendkívüli ökoszisztémájával a sziget és hat szomszédja az UNESCO világörökség részét képezi. A terület növény- és állatvilága kivételes példányokat tudhat magáénak, úgymint a „Tuamotu királyhal”, „Tuamotu pálmafa”, a csillagvirágok és a tengeri kabóca. Kellemes kirándulásokat tehetünk a híres gyöngyfarmokhoz, valamint Tetamanu ősi falujához, ahol az első katolikus templom épült. A nyugalom szigetén minden idelátogató élvezheti a teljes harmóniát.

Fakarava szigetén kihagyhatatlan a búvárkodás. A szinte érintetlen szigeten a merülők egy izgalmas, felejthetetlen élménnyel gazdagodnak, ahol a lagúna állatvilága keveredik a nyílt tengerével. Látható többek között barracuda hal, loach, burbot, valamint a felejthetetlen pöröly- és tigriscápák.

Manihi – a gyöngyök szigete

A helybéliek legendás vendégszeretetéről híres kis sziget kedvelt úti cél a turisták körében. Manihi szigetén alapították az első gyöngyfarmokat, mely kiindulópontja volt a Tahiti gyöngykultúra fejlesztésének. A kis szigetet az óceán közepén, hajózható csatornák által, vagy repülővel lehet megközelíteni. A perem részén található Turipaoa, ahonnan egy fényűző, csodálatos színárnyalatokkal rendelkező lagúna tárul elénk. A gazdag víz alatti világ vonzó a búvárok számára, továbbá az ideutazóknak lehetősége van látogatást tenni számos gyöngyfarm valamelyikére. Szálláshelyek széles választékban foglalhatók, minden kategória megtalálható.