Menü
Tahiti Fakultatív programok

Fakultatív programok

Tahiti Fakultatív programok

Egzotikus Tahtiti utazás

Búvárkodás – Víz alatti paradicsom

Francia Polinéziát a világ legismertebb búvárparadicsomai között tartják nyilván. A víz alatti korallok tündérvilága akár szabadtüdős merüléssel (búvárpipa) is felfedezhető, de az igazi élményt könnyűbúvár felszereléssel szerezhetjük. Csak arra van szükség, hogy feltegyék a búvármaszkot, lemerüljenek, és fantasztikus élményekkel térhetnek vissza. A változatos szigetek csak vízi világuk gazdagságában hasonlítanak egymásra. A Society szigetek vizeiben a mérges rája és a bohóchal számít nagy látványosságnak az idelátogatók körében. Lenyűgöző az itt oly változatos formában megjelenő, sokszínű korallok sokaságának látványa. A meredek sziklaszirtek, zátonyok, szakadékok egyszerre keltenek az emberben félelmet és csodálatot.

Azok, akik kedvelik a kalandokat, kipróbálhatják a Tuamotu korallzátonyainál portyázó számos cápafaj közötti merülést. Szürke cápa, pöröly cápa és tigris cápa díszeleg olykor az amatőr fotósok lencséi előtt. Ha viszont a szelíd vizek békéjére és csendjére vágynak, cseréljék le az oxigénpalackot búvárpipára, és úszkálhatnak a lenyűgöző púpos bálnákkal az Austral szigeteknél. Egy kis szerencsével láthatják a nőstény bálnát borjaival, vagy hallhatják a szerelmes hímek dallamos énekét.

Szabadidő eltöltése a szárazföldön

A szigetek belső természetes gazdagsága élvezetet jelent mind a kirándulóknak, mind a hegymászóknak egyaránt, akár kezdő, akár tapasztalt az illető. A canyonok, hegycsúcsok, hegygerincek mentén húzódó, bőséges trópusi növényvilággal és erdei tavakkal átszőtt titokzatos völgyek látványa egy másik megvilágításban mutatja be Polinézia szépségeit.

Vízi sportok

A szigetek varázslatos lagúnái a vízi sportok széles választékának adnak otthont. A helyi lakosok professzionalizmusukat és a tenger iránti szenvedélyüket a látogatók szolgálatába állítják, hogy bemutassák az óceán élővilágának páratlan gazdagságát. Piknik egy motun, búvárkodás, úszás a rájákkal és cápákkal – csak néhány a lehetőségek skálájából, hogy varázslatos emlékekkel gazdagodjunk. Tahiti, Moorea, Huahine szörfparadicsomai méltán váltak világhírűvé. A Society-szigetek a hajózás Mekkája, kezdőknek és haladóknak, akár oktatással egybekötve is számos vízi sport lehetőséget kínálva. Lehetőség van yacht és katamarán bérlésére is, de a mélytengeri halászat is különösen népszerű a Society-szigeteken, ahol a horgászat szerelmesei tengeri ragadozókra, mahi mahi-ra és kardhalra tudnak vadászni.

Tahiti

Tahiti Fakultatív programok

Szigettúrák, kultúra és Paul Gauguin nyomában – egész vagy félnapos túra alkalmával felfedezhetik Tahiti szigetét a legszebb látnivalókkal és történelmi érdekességekkel. Megismerhetik a híres „One Tree Hill”-t, a Venus hegyet, a Paul Gauguin múzeumot, a botanikus kertet, a Mara’a barlangot, illetve a „Tahitit és szigeteit” bemutató múzeumot. A túra során egy kellemes ebédet fogyaszthatnak el a varázslatos Gauguin étteremben. A kirándulás alkalmával látogatást tehetnek a James Norman Hall múzeumban, a Tahara’a kilátónál és a Vaipahi kertnél.

Quad túra Tahitin – izgalmakkal teli kaland program a szigeten.

Vacsora a Belvederben – a program egy kellemes, hangulatos vacsorát kínál Tahiti leghíresebb éttermében.

Bora Bora

Tahiti Fakultatív programok

Két órás szigettúra – a program során közelebbről is megismerhetik Bora Bora látnivalóit. Számos antik templomát, valamint a híres Matira hegyet.

Quad és jet-ski – 2 az 1-ben túra, mely egy kedvező alkalmat kínál Bora Bora szigetének felfedezésére. A résztvevők jet-skizés közben a páratlan lagúnát ismerhetik meg, majd pedig quaddal a motu belső szépségeivel találkozhatnak.

Kirándulás üveg fenekű hajóval – a program alkalmával Bora Bora vizein hajózva megcsodálhatják a magával ragadó korall kertet és az érdekes és sokszínű állatvilágot.

Cápa- és rája etetés, lagoonarium – a félnapos extrém kaland szemtől-szemben a legendás állatokkal. A cápaetetésen felül a program kiegészíthető a Lagoonarium látogatással, mely nagy népszerűségnek örvend a turisták körében.

Jeep Safari túra – a félnapos kirándulás alkalmával a résztvevők felfedezhetik Bora Bora szigetének páratlan szépségeit. A túra során számos lélegzetelállító panoráma tárul elénk, ezen felül tehetnek egy látogatást a neves gyöngyfarmok egyikére, illetve egy vanília ültetvényre is

Vitorlázás a sziget körül – félnapos kalanddal és pihenéssel teli vitorlás túra.

Naplemente kirándulás – romantikus esti program a szerelmesek számára.

Tengeralattjáróval Bora Borán – a légkondicionált tengeralattjáróval 30 méter mélyen gyönyörködhetnek a páratlan 360 fokos panorámában.

Moorea

Tahiti Fakultatív programok

Szigettúra, Tiki skanzen, lagúna kirándulás – felfedezhetik Moorea szigetét, beleértve az Opunohu- és Cook’s öblöket, illetve a Belvédère-t. Ellátogathatnak Tiki skanzenbe, ahol ebéddel és egy Polinéz show-val várják a vendégeket. A lagúna kirándulás során látogatást tesznek a Cook- és Opunohu öblökben, élvezhetik a snorkeling varázsát, kipróbálhatják a rája etetést, valamint részt vehetnek egy pikniken az egyik kis szigeten.

Szafari túra – kirándulás komfortos jeepekkel Moorea szívébe, ahol a szafari nyújtotta élményeken túl a túra során csodálatos panoráma és lenyűgöző történelmi-, régészeti helyek várják a résztvevőket.

Vitorlás lagúna túra – hajózás Moorea gyönyörű lagúnájában egy katamaránnal. A túra során ellátogathatnak 2 csodálatos öbölbe, valamint kipróbálhatják a snorkeling örömeit a korallok között.

Találkozás a delfinekkel a mooreai Delfin Központban, vagy vadon élő delfinek megtekintése – a szakértő által szervezett túra során mindent megtudhatnak a Moorea környékén vadon élő delfinek életéről. A Delfin Központ a Mooreai Hotel InterContinental területén található.

Quad és Jet-ski túra Moorea szigetén – fedezze fel Moorea völgyeit, lagúnáit.

Snorkeling szafari – rája etetés, snorkeling a kristály tiszta lagúnában, és látogatást az egyik kis szigetre.

Polinéz ünnepség a Tiki skanzenben – pompás polinéz tánc show és kulturális bemutató, barbecue büfé vacsorával.

Taha’a – Raitea

Tahiti Fakultatív programok

4×4 Safari Taha’a és Raitea szigeteken – felfedező túra, gyöngyfarm és vanília ültetvényt látogatással.

Faaroa folyó túra, és kirándulás a Marae Taputapuateahoz – hajókirándulás a Faaroa folyón, majd egy gyöngyfarm és a Marae Taputapuatea szent hely meglátogatása.

„L’excursion Bleue” – egész napos kenu túra, gyöngyfarm és vanília ültetvény látogatással, snorkelinggel, ebéddel.

Kirándulás az Ofetaro szigetre kajakkal –vidám kirándulás kajakkal Raiatea szigetén.

Taha’a lagúna túra – kirándulás hajóval a csodaszép lagúnában, megcsodálhatják a korallzátony növény- és állatvilágát, elfogyaszthatnak egy kellemes ebédet egy mesés motun (korallszirt).

Rangiora

Tahiti Fakultatív programok

Snorkeling a Tiputa szorosnál – felfedező túra, ahol a „természet akváriumát” csodálhatják meg búvárkodás közben. A szükséges felszerelés és mentőmellény biztosított.

Delfin show és snorkeling – vidám delfinek játéka Rangiroa partjainál, majd búvárkodás a természet víz alatti csodáiban.

Fakavara – Mahini

Tahiti Fakultatív programok

Látogatás egy gyöngyfarmon – kulturális program Polinézia déli kincseinek megismeréséhez.

Kirándulás egy páratlan szigetre – megismerhetnek egy, a civilizáció által érintetlen szigetecskét, ahol találkozhatnak néhány elkápráztató trópusi kerttel is. A túra tartalmaz egy kellemes ebédet is.