Menü
Fakultatív programok

Mykonos

Fakultatív programok

Mykonos programajánlatok

Hajókirándulások

Menetrendszerinti hajójárattal – mely a régi kikötőből indul – lehetőség van ellátogatni a közelben fekvő Delos szigetére. Az érdeklődök az egész napos kirándulás alkalmával felkereshetik Artemisz és Apollón szülőhelyét. A körülbelül félórás hajóút után, a ma lakatlan szigeten, az ásatási területet bebarangolva ízelítőt kapnak az egykori politikai és vallási centrum évezredekkel korábbi életéből. A kb. 5km hosszú és 250 méter széles sziget közepén található a 106 méter magas Künthosz-hegy. Szervezhetnek kirándulást a messzebb fekvő Naxos, Paros, Santorini, Kréta szigetekre, illetve Athén városba is. Naponta többször közlekedő halászbárkákkal könnyen elérhetők a sziget legszebb partszakaszai: Platy Yialos, Psarou, Paradise, Super Paradise, Agrari és Elia. Itt mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást; mindenféle vízisport kipróbálására, yacht és motorcsónakbérlésre van lehetőség.

Szigettúrák

Érdemes körbenézni Mykonos főváros környékén. Jó tipp, egy séta a mykonosi szélmalmokhoz, vagy Mykonos város Hora negyedében megcsodálni a “Kis Velencét”. Legtöbben a színes balkonok látványáért mennek, de lenyűgöző az is, hogy a vízszint szinte a házak ablakpárkányát is eléri a partvonalon. A szigetnek több mint 7 ezer éves történelme van. Számos Múzeum és Galéria található itt. Egyik legjelentősebb a Mykonosi Régészeti Múzeum, ahol egyedi régészeti leleteket őriznek a vidék hellenisztikus korából. Az  érdekességek   közül   nem   lehet kihagyni a pelikánokat sem – itt élnek és a sziget szimbólumai.

Mykonos közel nyolcvan kilométer hosszú partszakaszán, számos híres strand található. Érdemes autóval felfedezni a szigetet mielőtt strandot választanának, mert egyik jobb, mint a másik. A legközkedveltebb fürdőző helyeknek számítanak Agios Yiannis, Platis Yialos, Paradise és a Super Paradise strandok, az utóbbit nudisták is gyakran látogatják. Itt napszaktól függetlenül a legnagyobb a pezsgés. A strandok nyilvánosak és ingyenesek. A főútvonalak  jól   kiépítettek,   lehetőség van autó, motorbicikli, quad és terepjáró bérlésére.

Vízisportok

A sziget finom homokos partokban bővelkedik, ezért is nagyon népszerű. A napfény- és vízimádók paradicsoma, ahol a vízi sportok sokasága közül kedvükre válogathatnak az ide látogatók: jetski, banán, vízi bicikli, búvárkodás, yacht és motorcsónakbérlésre van lehetőség. A Mykonos északi részén található, Ftelia vizeit elsősorban a szörfözés szerelmeseinek ajánljuk. Elia partjai közelében pedig egy aqua park található.

Legszebb strandok

Legszebb partok

Agios Yiannis

A strandok Mykonos Alfája és Omegája. Aigos Yiannis sokak szerint a sziget legszebb partszakasza, mely a délnyugati részen található Horatól, a fővárostól mindössze 5km-re. E tájon utazva csodálatos kép tárul a turista elé: kristálytiszta kék tengervíz, fehér homokos part kis öblökkel, és gyönyörű kilátással a szomszédos Delos szigetére, az Apollón kultusz szenthelyére. A festői szépségű területet egy tengerparti templom is színesíti. A csendes, szélvédett part kiváló gyermekes családok számára is. A strandon kényelmes napozóágyak és látványos parti éttermek teszik még kellemessebbé az itt töltött időt. A romantika szerelmesei este a naplementében gyönyörködhetnek, amely a sziget ezen részén egyedülállóan szép.

Platis Yialos, Psarou

Platis Yialos partszakasza valami csodálatosan szép; aranyszínű homok, gyönyörű kékeszöld színekben pompázó tenger, rajta lágyan ringatózó hajók, csend és nyugalom. A part délre néz, hegykoszorú veszi körül, egész nap szikrázó napsütés uralkodik, reggel a nyugati oldal veri vissza a jellegzetes hajnali fényt, míg este a keleti oldal úszik koraesti fényárban. Platis Yialos öblét egy szabályos kalapformájú szikla teszi teljesen egyedivé, amelyet keskeny földnyelv kapcsol a szigethez, megvédve a strandot az esetleges délkeleti szelektől. A sziget legjobban kiépített partszakaszához számos stílusos étterem is tartozik, ínycsiklandozó falatokkal. Naponta többször közlekedő halászbárkákkal könnyen elérhetők a szomszédos, szintén híres strandok: Paradise, Super Paradise, Agrari, Elia. Itt mindenki megtalálja a számára megfelelő kikapcsolódást; minden-féle vízisport kipróbálására, yacht és motorcsónakbérlésre van lehetőség, vagy egyszerűen csak gyönyörködhetnek a környék csodáiban, szépségeiben, öbleiben. Psarou-t magas hegykoszorú veszi körül minden irányból, az öböl mélyen benyúlik a szárazföldbe, így ez a legszélvédettebb öböl az egész szigeten. A víz szinte mindig tükörsima. Az öböl nyílt tengerhez közelebb eső részén gyakran várakoznak luxusjachtok, Psarou elsősorban a gazdagok üdülőhelye.

Paradise

Kristálytiszta víz, finom homok, élénk színek és partik jellemzik ezt a fiatalok által nagyon kedvelt strandot. Pezsgő élet és a vízi sportok széles kínálata várja a vendégeket. A szomszédos Super Paradise partjával együtt, ezek a legkeresettebb helyek a művészek, újságírók, paparazzók számára is, ezen a helyen napszaktól függetlenül a legnagyobb a pezsgés, melyhez fogható egész Hellaszban nincsen. Paradise – görög nevén Kalamopodi – 4,5 km-re található az óvárostól, ahonnan folyamatosan közlekedő buszjáratokkal könnyen elérhető, a szomszédos partoktól pedig halászhajóval is megközelíthető. Az éjszakai életet kedvelőket a trendi, kis szigeten, ahol különösen tolerálják a másságot, számos extravagáns diszkó, medencés parti, bár, kávézó és étterem várja. Itt a késő délutáni koktélok után, korán kezdődnek az esti partik.

Super Paradise

Super Paradise, görög nevén Plintri, Mykonos aranypartja. Talán a legszebb öböl a szigeten, amit meredek sziklafal övez és csupán keskeny sétaúton lehet meg-közelíteni. Az öbölben kristálytiszta türkiz színű a víz. A strand egyik felét a nem szokványos párkapcsolatban élő párok látogatják, és van külön nudista rész is. A part megközelíthető Platis Yialos kikötőjéből induló halászhajóval, saját autóval és taxival is. Az éjszakai élet a Paradise Beach-hez hasonlóan, enyhén szólva is nyüzsgő. A koktélozás kora este elkezdődik, az esti partikon a legjobb görög DJ-k kevernek. Megállás nélkül, szinte hömpölyög a fiatalság egyik partról a másikra, egyik bárból a másikba. Számos étterem és bár található itt, mindenki kedvére választhat.

Agrari és Elia

Agrari kisebb strandja a sziget déli részén található. Platis Yialos kikötőjéből halászhajóval közelíthető meg, a hajó látványos sziklás partszakaszok mentén halad. A fényűző kis öböl nyugodt, fehér homokos partjával, átlátszó kék vízével várja a pihenni vágyókat. A partról gyönyörű kilátás nyílik a szomszédos Naxos szigetére. Az árnyékos fák alatt koktél bár és étterem található. Agrari és Elia partszakasza össze van kötve, így lehetőség van átsétálni egyikről a másikra. Elia a sziget legnagyobb strandja, az aranyhomokos part-szakaszt sziklafal veszi körül. A népszerű strand sekély, kristálytiszta vízparttal és pazar panorámával rendelkezik. A napozás mellett a vízi sportok szerelmesei is megtalálják számításukat. A közelben található egy aqua park is.

Agios Sostis

A sziget északkeleti részén, Panormos Beach felett található Agios Sostis romlatlan partszakasza. A tömegtől mentes, magányos strandot a béke, a nyugalom, a gyönyörű táj, valamint kis tavernák jellemzik. Agios Sostis megközelíthető autóval, motorbiciklivel vagy taxival. A parkolás korlátozott, de az autókat letehetik az útmentén is, onnan egy ösvényen lehet lesétálni a hegyről egészen a homokos, néhol picit aprókavicsos partig. A kristálytiszta tenger lassan mélyülő, apró fehér hullámokkal borított. A strandolás után az ösvényen visszafelé sétálva egy rejtett kerti tavernát találnak, ahol egy kellemes ebédet fogyaszt-hatnak el. A taverna mellett egy barátságos, pici hagyományos Mykonian templom található, ahol minden év szeptemberében együtt ünneplik a sziget matrózai és halászai szenté avatását. A félreeső strandtól kiránduló utak vezetnek, a hegyek közötti ösvényeken sétálva pedig felfedezhetnek egy pici partot Agios Sostis és Panormos között.

Ftelia

A Ftelia öböl északon, a sziget közepén található. Mykonos legjobb szörf helyén, az a Mistrál az uralkodó szél, ami északról hozza a hullámokat, melyek megtörnek Ftelia partjainál. Kiváló szélviszonyai a legjobb előfeltételeket nyújtják a szörfözéshez. A kezdő deszkások pedig látványos bemutatót láthatnak a profi hullámlovasoktól. Itt kevesebb a turista, így aki magányt keres, megtalálja ezen a nyugodt, csendes partszakaszon. Mindössze néhány privát ház és kisebb hotel található a közelben. A kirándulók a terület régészeti szépségeit is megismerhetik, melyek autóval, taxival és busszal is megközelíthetőek.

Mersini és Fokos

A két magányos partszakasz a sziget északi részén található a Myrsini öbölben, mindössze 12km-re Hora városától. Az érintetlen, homokos strandok egymás mellett fekszenek, csak néhány privát hajó található itt. A tengervíz kristálytiszta, aprókavicsos, kiváló lehetőséget nyújtva ezzel a snorkeling szerelmeseinek. Fokos tradicionális tavernájában egy ízletes ebédet fogyaszthatunk el, miközben csodálatos panoráma tárul elénk. A közelben található Ano Mera városa és a sziget két víztározója is.