Menü
gyermek sí

Gyermek síoktatás

gyermek sí

Játékos síoktatással, gyermekfelügyelettel, versenyekkel és díjakkal várjuk a legfrissebb sígenerációt! Oktatásunk a kicsik számára valódi téli örömöt jelent. Ráadásul amíg a gyerekek síoktatáson vesznek részt, addig a szülők nyugodtan síelhetnek.

Gyermekoktatás kis csoportokban: 5-6 fős, kiscsoportos oktatás mindennap délelőtt és délután,  kor és sítudásnak megfelelő elosztásban. Kezdő óvodás 2,5-4 év, középhaladó óvodás 5-6 év, iskolás 7-14 év. Az oktatáson a gyerekek nem csak technikai ismereteket szereznek, hanem síoktatóink beavatják Őket a síkresz szabályaiba is.

Miért jó, ha a  a gyermek síelni tanul?

Határozott véleményünk, hogy a kicsik számára az egész testet átmozgató sportág kiválasztása a célszerű. A sízés olyan szimmetrikus mozgás, amely növeli a gyermekek koncentrációs készségét, amit későbbi fejlődésük során kamatoztathatnak. 3-4 éves korban ajánljuk elkezdeni a kiscsoportos oktatást, melynek során a csoport közösségformáló és húzóereje is segíti a gyerekek tanulását. Az egész testre ható, ügyességfejlesztő gyakorlatok alkalmazása a kicsik egészséges fejlődése szempontjából meghatározó jelentőségű: a félénk, bizonytalan gyerekeknek biztonságot ad, a nyugtalan, rendezetlen mozgású gyerekeket pedig harmonikus mozgáshoz szoktatja.

A játékos formában való tanulásra helyezzük a hangsúlyt, hiszen a gyerekek világa elképzelhetetlen játék nélkül. Ez az elsődleges tevékenységük és alapvető igényként jelentkezik.
Megtanítjuk a gyerekeknek a sílift használatát, kialakítunk bennük egy olyan magatartást a sípályán, amelynek  ismerete a biztonságos sízéshez nélkülözhetetlen.

gyermek sí 2