Menü
Fakultatív program - Szardínia

Fakultatív programok

Fakultatív program - Szardínia

Szardínia programok, utazás ajánlatok

Szardínia páratlan szigete gyönyörű partszakaszokkal és remek programokkal várja látogatóit. A méltán híres Costa Smeraldán valamint a mesés északi és keleti részen számos, csodálatos fehérhomokos partszakasz található.

Északi partok – Costa Smeralda

Fürdőzés – motorcsónakázás a “Long Beach-en”, Costa Smeraldán (Cala di Volpe), a partszakasz az egész világon az egyik legismertebb turistacentrumok közé tartozik, nevét a tengervíz csodálatosan áttetsző smaragd színéről kapta. Számos hollywoodi sztár is ezt a partot tartja a legkedveltebb nyaralóhelyének.

Hajókirándulások Palauból: Palau egy hangulatos és mozgalmas kikötőváros, naponta többször indulnak komphajók és kiránduló hajók.

La Maddalénára illetve a Caprera szigetre, strandolással (természetvédelmi kis szigetecske, különleges öblökkel). A Maddalena szigetcsoport 5 nagyobb szigetből áll, Caprera szigettel együtt. Itt található a Spiaggia Rosa, azaz a Rózsaszín Part. Hajóindulás a reggeli órákban motoros, kisebb hajókkal, visszaérkezés a délutáni órákban. Az út során megismerhetik a Földközi tenger híres és védett Tengeri Nemzeti Parkját, a Maddalena szigetcsoportot, fürdéssel, búvárkodással egybekötve. Ebéd lehetőség a fedélzeten (tenger gyümölcsi, szárd sajtok, kenyér…).

Körút La Maddalena szigetcsoport körül – teljesen lakatlan kis szigetek között motorcsónakkal és kis hajóval. A túra alatt több alkalommal lehetőség van a még felfedezetlen partszakaszoknál kiszállásra, fürdőzésre és pihenésre.

Rövid áthajózás La Maddalenára – hangulatos kis város, szűk utcácskák és macskaköves terek, kis üzletek, éttermek. A szigetre érkezve lehetőség van kerékpár, robogó vagy autó bérlésére, vagy akár taxival, gyalog a kis sziget felfedezésére. Egy hídon keresztül lehet átjutni Caprera szigetre (Spiaggia Rosa – Rózsaszín Part). Bármelyik kis öbölben lehetőség van fürdőzni.

Korzikára is van lehetőség áthajózni, ezt Santa Teresa di Galluria kikötőjéből a legkedvezőbb (Palau után nyugatra), a komphajó Bonifacioba, Korzika legdélibb városába érkezik – sokak szerint ez a sziget legszebb városa. Lehetőség van az óváros gyalogos megtekintésére (60 méter magas meredek mészkősziklák által alkotott félszigeten, csodálatos panorámával, labirintusszerű utcácskákkal, hangulatos, középkori hangulattal, éttermekkel), valamint Bonifacio Citadellájába felmenni, ahonnan indul Aragónia királya lépcsősor, melyet a legenda szerint egy nap alatt vágtak a sziklába. Onnan 187 lépcsőn keresztül juthatnak le a sziklás tengerpartra.

Ezen kívül kirándulások a sziget belső részén, Nuraghék megtekintése, Nettuno cseppkőbarlang, Porto Cervo és Porto Rotondo kikőtő, Baja Szardínia Aquapark, illetve Cannigione quad park.

Fakultatív program - Szardínia

Keleti partok – Orosei-öböl hajókirándulás

Ez a terület, Szardínia tengerparti vidékének egyik leglenyűgözőbb területe. Elszigetelt öblöket csak hajóval, vagy a hegyet megjárva hosszú túra útján közelíthetik meg (gyalogosan az első part megközelítése ajánlott, kb. 6 km, szép erdős tájban lehet részük, kb. 2 órás út Cala Luna öbléig). 7 csodálatos kis öböl, számos archeológiai (barlangok) és természeti szépség található a területen, fehér sziklák, mediterrán növényzet, csodálatos vadregényes partszakaszok. Naponta többször, több társaság indít utazásokat hajóval, illetve kisebb motorcsónakkal az itt található 7 természeti parthoz. Hajóindulás a reggeli órákban 9.00 körül, visszaérkezés délután 17.00 körül. Egy teljes napba 3 partszakasz megismerése fér bele, amelyeken kiköt a hajó és strandolásra pihenésre van lehetőség. Valamint a Bue Marino tengeri barlang megtekintésére, ahol további lenyűgöző látványt nyújt a csillogó tengervíz és a barlang különös sziklaalakzatainak fényjátéka.

A partszakaszok fehérhomokosak, ill. fehér lapos-aprókavicsosak, egy részük pedig a világörökség részéhez tartozik. Lehetőség van önálló motorcsónak bérlésére is (hajóvezetői engedély nem szükséges).

Fakultatív program - Szardínia

Déli partok – Villasimius, Chia, Costa Rei

Villasimiusból kiindulva nagyszerű egész napos hajókirándulást tehetnek, melynek állomása Cavoli kis lakatlan szigete, ahol a gyönyörű kristálytiszta öbölben fürdőzésre is lehetőség nyílik, érdemes snorkelling felszerelést is vinni. Kellemes frissen elkészített ebéd elfogyasztása a hajó fedélzetén, majd délután a karibi szépségű Punta Molentis öbölbe utaznak. A hajókiránduláson kívül számtalan vízi sportolási lehetőség (szörf, vitorlázás, búvárkodás, könnyűbúvárkodás, vízisí, kenu stb.), illetve Villasimius központjában pedig vásárlási lehetőség áll rendelkezésre.

A csodálatos déli partvidéken mindenképpen ajánljuk Chia tengerpartjának meglátogatását (körülbelül 100 km-re található Villasimiustól vissza Cagliari irányában). Az egyedülállóan hófehér homokdűnés, vadregényes partszakaszon egy kellemes napot vagy délutánt tölthetnek el. Chia tartomány partján régmúlt idők városainak romjai is fellelhetőek, ezek között van például az 1930-ban felfedezett Bithia város, amelyet szintén érdemes meglátogatni. Chia körzete örvendhet talán a legnagyobb hírnévnek Szardínia szigetén, s ezt a hírnevet köszönheti a tiszta, áttetsző tengervíznek, a megjelenő színeknek, a csodálatos homokdűnéknek és nomád partszakaszoknak. Ezek a dolgok teszik olyan vaddá és varázslatosan széppé a helyet.

A déli partoktól kicsit északabbra található Costa Rei (körülbelül 20km-re Villasimiustól). A sziget dél-nyugati partjának egyik legszebb partvidéke, csodálatos kristálytiszta tengervízzel és 8km hosszan elterülő fehér homokos partszakasszal. A terület igazi paradicsoma a vízi sportok szerelmeseinek, mindezek mellett hajókirándulásokra, teniszezésre, lovaglásra és mini golfozásra is van lehetőség.

Fakultatív program - Szardínia