Menü
 Moorea Taha’a - Raitea

Moorea, Taha’a – Raitea

 Moorea Taha’a - Raitea

Moorea – a varázslatos sziget

12 mérföldre Tahititől, Moorea szigete egy hatalmas csillag alakú kertre hasonlít, amely 8 völgybe ágazik szét. Itt található a Csendes Óceán egyik leggyönyörűbb lagúnája. A türkizkék tengervíz a felszín alatti világ pazar harmóniáját adja vissza, ahol a mélyben teknősökkel, rájákkal és egyéb állat- és növényfajtával találkozhatunk. Moorea úgy tűnhet az idelátogatóknak, mint egy ananászligettel megtömött trópusi kert. A sziget egy paptól kapta a nevét, miután a pap álmában egy hatalmas, gyönyörű sárga gyíkot látott. Moorea volt a protestáns vallás kialakulásának bölcsője, itt nyomtatták az első bibliát a 19. században. Nemcsak a sziget tájképe és történelme jelentős, hanem híres a jó minőségű ananásza is. A hatalmas fehér homokos tengerpartja, a változatos víz alatti korallok és a gazdag tengeri vízi világ teszi kedvező desztinációvá. A sziget kedvező szálláshelyeket kínál, ugyanis mind a szállodák, mind egyéb kategóriájú szállások a lagúna körül helyezkednek el. Az éttermek és a snack bárok tradicionális tahiti ételekben bővelkednek.

Taha’a – a vanília sziget

Egy varázslatos paradicsom a smaragdzöld lagúnában, egy icipici szigetecske fantasztikus fehér homokos tengerpartokkal. Taha’a egy ősi vulkán, melyet az Ohiri-hegy ural, kivételes panorámával. Kivágott mély völgyek adják összehasonlíthatatlan alakját. Ez a romlatlan sziget híres színes régészeti feltárásairól is, mely a pálmafák és páfrányok árnyékában rejtőzködik.  Vanília szigetnek nevezik, mert a kényes orchidea, mely számos ültetvényen virágzik, annak a gyökérnek a részegítő aromájával telítődik, mely beillatosítja a tengerparti területet és a kicsi falvakat. A zafírkék és smaragdzöld színű lagúna egy paradicsom a búvárok és hajósok számára, ahol a kék delfinek játékában is gyönyörködhetnek.

Raiatea – a szent sziget

Raiatea ugyanabban a lagúnában fekszik, mint Taha’a; egy legendákkal teli sziget varázslatos atmoszféráját kínálva. Ez a védett terület volt egész Polinézia vallási és politikai hatalmának székhelye, amikor az európaiak felfedezték. Ez az a hely, ahol a polinéziai civilizáció szíve található. A Faaro’a krátertől, számos vízesésen áthaladva, egészen a Temehani-hegy csúcsáig, ahol a „tiare apetahi” virág nő, rengeteg kirándulási lehetőség áll rendelkezésre keresztülvágva a varázslatos hegyen. Raiatea a búvárok számára is nagyszerű lehetőséget tartogat, akik egy csodálatos víz alatti élővilágot fedezhetnek fel a korallzátonyok mellett. A sok csatorna és az ideális hajózási feltételek teszik a kis szigetet tökéletes hajózási központtá.