Menü
kvarner-prog

További programok

kvarner-prog

Adriai, Kvarner programajánlatok

Búvárkodás (snorkeling) és fürdőzés érintetlen partszakaszokon és varázslatos öblökben, számos kulturális látnivaló, borkóstoló, halvacsorák halászfalvakban.

Az Adria illataiban és hangjaiban minden szigeten és zátonyon gyönyörködhetünk, különösen azokon a védett tájakon, amelyek kulturális, történelmi, vagy turisztikai szempontból fontosak.

Plitvicei tavak - a legismertebb horvátországi nemzeti park, amely a világ legjelentősebb bioszféra-rezervátumait tartalmazó listán is szerepel. A nemzeti park különös szépségét és vonzerejét a 16 karszttóból álló tórendszer adja; a tavak vízesésekkel kapcsolódnak egymáshoz. A Plitvicei Nemzeti Park területén különösen sok a barlang, és számos különböző növény és állat található itt.

Risnjak Nemzeti Park – a terület a hiúzon kívül a barnamedve, a vadmacska, a fehérfejű keselyű és még számos más állatfaj élőhelye is. A természeti környezet szépségének, a csodaszép kontinentális erdőségeknek, a sok pataknak és forrásnak, valamint a Kvarner-öbölre nyíló csodálatos kilátásnak köszönhetően ez a terület évről évre több turistát és kalandvágyó utazót vonz.

Frangepán-kastélyok – a Frangepánok mind a politika, mind a kultúra terén fontos szerepet játszottak a horvát történelemben. Fénykorukban, a középkorban a Frangepánok számos kastélyt építettek, amelyek ma a térség legjelentősebb turistalátványosságai közé tartoznak. Krk szigetén és Novi Vinodolskiban is találhatók Frangepán-kastélyok.