2021-es fejlesztések a Ski Amadé-ban

A 2020/2021-es szezonban sem maradnak el a fejlesztések a közkedvelt síterepen, amely 760 kilométernyi változatos sípályával várja a síelőket. A Ski Amadé Ausztria legnagyobb pályarendszere, ahol egyetlen síbérlettel járható be 5 különböző régió: Salzburger Sportwelt, Schladming – Dachstein, Hochkönig, Grossarltal és Gastein. Idén összesen 73 millió eurót költenek fejlesztésekre, melybe beletartozik 2 új felvonó építése: Schoberbahn Reiteralm-Schladmingban és a Flachaut és Flachauwinklt összekötő Panorama Link.

Reiteralm újdonsága: Schoberbahn

Még több kényelem, még több pálya és még nagyobb szórakozás! A Reiteralm legújabb felvonója egy modern, 6 személyes, Schoberbahn névre hallgató ülőlift lesz, amely a 2020/2021-es szezonra készül el. A Schoberbahn minden bizonnyal az egyik legnagyobb beruházás ezen a hegyen. Az építkezés 2020 júniusában kezdődött és még idén decemberben fejeződik be.

Képernyőfotó 2020-10-16 - 10.02.41

Schoberbahn a régi Reiteralm III nevű csákányos felvonó helyére kerül. Az új felvonóval Reiteralm keleti síterülete kibővül, hiszen új pályák is lesznek, illetve a magasságának (völgyállomása 1584 méteren, hegyállomása pedig 1810 méteren található) köszönhetően 100%-os a hógarancia, így a korai előszezontól kezdve több pálya áll rendelkezésre. A Doppelmayr új felvonója a síelők kényelmét szolgálja és ülésfűtéssel fog rendelkezni. Innen pedig gyönyörű panoráma nyílik Schobergipfel-hegyre. Az utazási idő 3,39 perc, a szállítási kapacitása pedig 2400 ember óránként. Összesen 45 lifttel rendelkezik. A Reiteralm célja az infrastruktúra fejlesztésén túl, hogy kényelmes és biztonságos liftekkel várja a síelés szerelmeseit, amit az új ülőlift megépítésével képesek lesznek elérni.

Flachau és Flachauwinkl összekötése

2020 decemberére elkészül a Panorama Link nevű új kabinos felvonó, amely összeköti Flachau és Flachauwinkl – Kleinarl síterepeket. A modern 10 személyes felvonó Wagrain-Flachautól egészen a Shuttleberg csúcsáig viszi a téli sportok kedvelőit, ahonnan az összes Kleinar, Flachauwinkl és Zauchensee sípálya közvetlenül elérhető. Nincs szükség többé síbuszokra vagy autóra, hogy Flachauwinkl-Kleinarl vagy Flachau, illetve Wagrain síterületeken síelhessünk.

Képernyőfotó 2020-10-16 - 10.02.32

12 hegycsúcs, 5 völgy és 210 km sípálya szinte korlátlan lehetőségeket kínál a sírajongóknak, hogy teljes mértékben élvezhessék a síelés adta szabadságot és izgalmat. A kihívást jelentő világkupa és a különféle kényelmes családi pályáktól kezdve, a korszerű lifteken át a nemzetközileg ismert freeride helyszínekig mindenki megtalálja a maga számítását Ski Amadé-ban. Az Alpok egyik legváltozatosabb síterületét az új felvonó varázsolja teljessé. A Panorama Link 3,1 km hosszú és a 8 perces utazás során lélegzetelállító panoráma nyílik a Hohe és a Niederen Tauern hegyvonulatokra – a kilátás annyira lenyűgöző, hogy a felvonó innen kapta a nevét. Az új összekötő felvonónak köszönhetően a salzburgi síterep kétszer akkora összefüggő pályarendszert tudhat magáénak, ezáltal bekerült az alpesi régió legváltozatosabb síterületei közé. Ski Amadé szállás ajánlatokat itt találja….

Képernyőfotó 2020-10-16 - 10.02.23