A fényűzés fellegvára és görögországi gasztrónómia

Görögország nyaralás

Görögországi Mykonos az Égei-tenger egyik legkedveltebb szigete. Világszerte híres óvárosának szépsége és egyedülállósága, valamint a végtelen szórakozási lehetősége révén. De mindezek mellett a fényűzés és a luxus fellegvára is.

A vakítóan fehérre meszelt falú, keskeny sikátorok és szélesebb utcáktól nem is olyan messze találjuk, a sziget talán legszebb fekvésű részein a legrangosabb hoteleket. Többek között a Mykonos Grand Hotel*****, és a Saint John Mykonos***** mindazokat várja, akik teljes pompában és kényelemben, minden igényüket kiszolgálva szeretnék tölteni szabadságukat, egy lélegzetelállító környezetben.

A Grand Hotel***** mindössze 4 kilométerre található a város központjától, a Shirley Valentine film forgatási helyszínéül is szolgáló ámulatba ejtő Ayios Yiannis strandjától. A fényűző épületegyüttes a romantika, a kaland és az életen át tartó emlékek tökéletes helyszíne. A szobák és lakosztályok tervezésénél a maximális komfortra, luxusra és eleganciára törekedtek. Éttermének tengerre nyíló fantasztikus panorámája megfelelő környezetet biztosít a mennyeien finom ételek elfogyasztásához.

hot2

Még mindig a mozikból és képeslapokról ismerős tengerpart szakaszon maradva, a Saint John***** az „egyszerűbb” szobáktól a villákig kínál szállást, természetesen a tökéletes elegancia és kényelem ötvözésével. Hírnevét a szívélyes vendéglátás, kifogástalan kiszolgálás és nagyszerű konyhája biztosítja. Szobáit kifejezetten tágasra és stílusosra tervezték, hogy az itt megszálló kedves vendég teljesen otthonosan érezze magát. Essen bármelyik luxus szobára is a választása, a romantikus, minden kényeztetést megadó szállás biztos pontja lesz egy feledhetetlen élménynek.

hot1

Görögországi Mykonos luxus hoteleiben megtaláljuk a tradicionális görög ételeket és a sziget specialitásait is. A hagyományos ételekben három konyhakultúra tükröződik. A szárazföldi rész hatására rengeteg zöldségfélét (babfélék, csicseriborsó, lencsefélék, cukkini, padlizsán, uborkafélék, hegyi fűfélék, gabonafélék, káposztafélék, paradicsom, paprika és olívabogyó) használnak. A kisázsiai behatás révén különleges fűszerek (szumak – szelíd szömörce, baharati – speciális fűszerkeverék, pineamag – fenyőmag, borsfélék) és az aszalt gyümölcsök (aszalt szilva, aszalt sárgabarack és mazsola) használata mutatkozik.

Görögországi nyaralás, Görögországi utazás infók –>