Orosei öböl – a világ legszebb strandjai

Szardínia szigete több világrekorddal is büszkélkedik; az egyik és egyben a  turisták körében legkedveltebb, az Cala Mariolu és Cala Goloritzé, azaz a páratlan Orosei-öböl strandjai. Mindkettő előkelő helyen szerepel a világ 20 legszebb tengerpartja listáján, utóbbi az UNESCO-világörökség részét képezi. Hatalmas, meredek mészkőfalak emelkednek ki a hófehér, kristályos tengerpartról, mely a tenger türkizkék színével mesés kontrasztot alkot. Egyszerűen itt nem lehet rossz fényképet készíteni, ez az öböl az egyik legszebb vadregényes partja Szardínia szigetének.


Az elszigetelt csodálatos öblöket csak hajóval, vagy a hegyet megjárva hosszú túra útján közelíthetjük meg; folyók torkolatait, hasadékokat, sziklákat, barlangokat és nem utolsó sorban a világ legszebb eldugott aranyszínű vagy vakítóan fehér homokos öbleit fedezhetjük fel. 

Mindössze másfél órás autózásra található a sziget északi területeitől; Olbiától/Golfo Arancitól vagy akár a Costa Smeraldától (a sziget déli részéről picit messzebb 2-2 és fél órás utazásra). Naponta többször, több társaság indít utazásokat hajóval, illetve kisebb motorcsónakkal, lehetőség van önálló motorcsónak bérlésére is (vezetői engedély nem szükséges).

Utazzon velünk és Ön se hagyja ki az itt található 7 csodálatos kis öböl, valamint a számos archeológiai (barlangok) és természeti szépség felfedezését.

Fantasztikus szállások az Orosei öböl közelében…