Salzburgi sípályák – minőség és élmények karnyújtásnyira

Ausztriai sípályák – Saalbach Hinterglem

Csak egy nagyobbacska ugrás és máris Európa egyik legjobb síterepén találhatjuk magunkat; Budapesttől 550 km-re 220 kilométernyi jelölt sípálya vár minket Salzburgban!

Ha Saalbach Hinterglemmet sírégiót választottuk úti célul, az autót akár le is parkolhatjuk egy jó és biztos helyre, mikor odaértünk, ugyanis a leogangi sícirkuszban a liftek közvetlenül a települések központjából viszik a síelőket és a snowboardosokat a magasba. A sípályákhoz összesen 55 ultramodern sílift vezet, és szinte mindenki megtalálhatja a saját erejéhez és tudásszintéhez mérten legalkalmasabb síterepet.

sal1

A csodálatos ausztriai síterepen szinte állandóan biztosított a hó: nemcsak a természeti körülmények adottak, de a 400 hóágyú is segít, hogy biztosan felejthetetlen síelésben legyen részünk, akár a világbajnoki sípályára, akár a funparkra vagy a buckás sípályára esküszünk!

Ausztriai síutak—>

A nap végén azonban még koránt sem ér véget az élet Saalbachban; ekkor veszi kezdetét a mindent elsöprő parti láz! 40 fogadó, hangulatos bárok, pubok és diszkók tömkelege várja a bulizni és ismerkedni vágyókat.

sal3

Ha este a bulizás helyett is inkább a sportot választanánk, akkor sem kell csalódnunk, hiszen meghosszabbíthatjuk a napot a funparkban a kivilágított hinterglemmi vagy a Schanteiliftnél lévő leogangi sípályán, illetve az öt kivilágított szánkópályát is kipróbálhatjuk.

De nemcsak Saalbach tartogat izgalmakat Salzburgban; minőség tekintetében vetekszik vele az obertauerni sícentrum, mely remek kikapcsolódási, és síelési lehetőséget kínál családok számára. A kelta és ókori római történelemmel büszkélkedő településen óriási hagyománya van a téli sportoknak ( síelés, snowboardozás, sífutás); egyes források szerint már 1902-ben jártak ide síelni.

Ausztriai síelés infók—>

A síelők és snowboardozók több mint 100 kilométernyi sípályán tesztelhetik tudásukat és 26 síliftet vehetnek igénybe, melyek akár óránként 49 ezer ember szállítására is alkalmasak. A természeti adottságoknak köszönhetően nincs okunk aggódni a lehulló hó mennyisége miatt, ráadásul a biztonság kedvéért hóágyúkkal is ellátták a síterepet.

A sícentrumban arra is figyeltek, hogy az izgalmakat kedvelők se unatkozzanak: a hódeszkásokank(snowboardosok) egy funpark is rendelkezésre áll, illetve egy hatalmas buckapálya és négy időmérő versenypálya. További különlegesség, hogy itt találjuk Salzburg tartomány és egész Ausztria egyik legimpozánsabb, legmeredekebb sípályáját a Gamsleiten 2-t.

Látogasson Ön is el Ausztria egyik legszebb sípályáihoz—->