Síelés keleti vakcinával

Ausztria határai nyitva vannak, a turisztikai célú utazás lehetséges, a sípályák- és hotelek várják a vendégeket!

A határátlépéssel kapcsolatban nem történt változás (továbbra is érvényes védőoltás, gyógyulási igazolás, vagy negatív tesztre van szükség – igazolási dokumentumok hiányában 24 órán belül PCR vagy antigén vizsgálatot kell végeztetni. A szabályozás 12 éves és idősebb gyermekek számára is vonatkozik.

Ami változás, hogy ezen a héten bevezették a 2G-szabályokat Ausztriában, amellyel a szolgáltatások körét lehet igénybe venni. A síterepekre a 2G-szabályok november 15-től érvényesek; azaz oltás, vagy gyógyult státusz elfogadott a szálláshelyekre, vendéglátó egységekbe, és felvonókra való belépéskor.

Nézzük, mit jelent ez a keleti vakcinával oltottak számára:

Az osztrák 2G-szabályok egyik leginkább korlátozó intézkedése, hogy a keleti vakcinákat (orosz vagy kínai) nem ismeri el, csak az Unió által jóváhagyott nyugati vakcinákat (Pfizer, Moderna, AstraZeneca vagy Janssen).

Keleti vakcinával oltottak számára, egy 3. nyugati oltás felvételét javasoljuk. A Magyarországon kiállított digitális uniós Covid-igazoláson harmadik oltás beadása után csak annyi szerepel, hogy 3/3 és például a nyugati vakcina neve. Tehát az előző két oltás típusa ebből nem derül ki. Egy ilyen esetben pl. két orosz + egy nyugati vakcina zöld jelzést kap a Grüner Pass alkalmazásban.

Aki eddig nem kapott oltást, de betegségéből felépülve szintén elégséges mennyiségű antitesttel rendelkezik, azok jogosultak az antitest vizsgálatra + egy uniós oltás utáni igazolásra.

Ez eddig az elmélet, amelyet nem mindig követ a gyakorlat, sőt visszajelzések alapján, jelen pillanatban a gyakorlat teljesen más, mint a rendelet, a kintiek a kisebb ellenállást választják és szinte bármilyen papírral megelégszenek, ami igazolásnak látszik.

A fentiek mellett hangsúlyozzuk;

Foglaljon Covid-19 garanciával – útlemondási biztosítás 4% + Baleset- Betegség- Poggyász (BBP) biztosítás

  • Covid-19 megbetegedés (pozitív teszt) és sportbalesetek esetén  100% visszatérítési garancia, az utazás indulás napján is  lemondható, természetesen egyéb megbetegedés és biztosító által  elfogadott indok esetén is visszajár a befizetett összeg, és a BBP  biztosítás Forint összege.
  • Az útlemondási biztosítás extraként köthető. A díja a részvételi díj 4%-a, lemondás esetén nincs önrész- vagy egyes esetekben is csak 10%. Ez az akció abban az esetben alkalmazható, amennyiben az utasbiztosításokat is egy időben kiállítjuk.

Továbbá utazási feltételeinkben érvényben levő Covid-19 záradék: „amennyiben a magyar v. a kinti szabályozás következtében az utazás meghiúsul, a teljes befizetett összeget visszatérítjük.”

Várjuk jelentkezésüket, kéréseiket!