Jó hírünk van: Szardíniára lehet menni

Szardínia szigetén március elsejétől újraindult az élet: megnyitják a vendéglátóhelyeket, kizárólag a maszk viselete és a távolságtartás lesz kötelező, miután a kedvező adatok miatt úgynevezett fehér színű besorolást kapott a terület, közölték.

A Földközi-tengeri sziget az ország első övezete, ahol a legalacsonyabb szintű járványintézkedésekre térnek át. Olaszországban október vége óta a vörös, narancssárga és sárga színű fokozatokat használják a járvány veszélyességének jelölésére.

szard22

Szardínia az első fehér kategóriába sorolt térség.

Az 1,6 millió lakosú szigeten hétfőtől teljesen szabad a közlekedés a települések között. Eltörlik az estétől reggelig tartó kijárási tilalmat is. A bárok, kávéházak, éttermek a Covid-19 előtt megszokott nyitvatartásra térhetnek vissza, vagyis napközben és az esti órákban sem kell korlátozniuk működésüket. Újranyithatnak az edzőtermek, uszodák, valamint a kulturális találkozóhelyek is, többek között mozik és színházak.

Érvényben marad ugyanakkor a kötelező maszkviselet az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön, valamint szabadtéren, tehát a nyílt utcán is. Olaszország többi részén ugyanakkor rosszabbodott a helyzet. Hétfőtől többek között Lombardia, Piemont és Marche tartományban is szigorítják a korlátozásokat és több tucatnyi várost lezártak a nagy-britanniai, a dél-afrikai és a brazíliai vírusvariánsok erőteljes terjedése miatt.

Bízunk benne, hogy nyáron már korlátozások nélkül beindul a turizmus. Szakértőink szardíniai helyismerettel segítenek a foglalásban, és előzetesen hasznos információkat biztosítanak! Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot tőlünk!

Forrás: MTI