Karintia: a Mölltali-gleccser

A Möltalli-gleccser első osztályú sípályákkal, és annyi friss porhóval várja a síelőket, illetve snowboardosokat, amennyit csak a síléceik, deszkáik bírnak. Ezért is kapta meg a Mölltali-gleccser Karintia kitüntető minőségi sípálya-jelzését.

molltal-1

A Schareck csúcsától a Schwarzkopf-liftig húzódó pályákon a tél derekán akár a 450 cm-t is eléri a természetes hó, amely tömör mesterséges hórétegen nyugszik, így a síelők és a snowboardosok teljes elánnal hódolhatnak a téli sportoknak. A Mölltali-gleccser 2100 és 3122 m közti magasságával, ahogy korábban is írtuk kiváló sípályákkal és gyors felvonóval csalogatja a síelőket.

A síterületet a völgymegállóból, azaz a tengerszint felett 1200 méterről induló Gleccser Expresszel (siklóval) lehet megközelíteni, amely nyolc perc alatt éri el a 2200 méteren fekvő középmegállót és síiskolaközpontot. Innen az Eisseebahnnal (6-személyes libegővel) jutunk közvetlenül a hegymegállóig, ahol 2800 m-es magasságban az „üvegpalota” vagy másnéven az Eissee hegyi étterem vár ránk. A legmagasabbra a Gleccser Jet (6-személyes, szélvédős ülőlift) és az egyszerűen „3000-es“-nek (‚Dreitausender’) nevezett kétszemélyes ülőlift járnak. Ezek visznek fel a Schareck négy sípályájához.

molltal-2

A Klühspies panoráma-felvonó (kétszemélyes ülőlift) hozza vissza a vendégeket a Hochwurtenspeichertől a hegyi megállóig. A családi lesiklópályán olyan élmény lecsúszni, hogy még a kezdő síelőknek is azonnali élményt garantál. A „legmélyebb“ pont kb. 2100 méteren található a 4-személyes Schwarzkopf ülőliftnél, amely direkt a Weissehaus-hoz közlekedik. A középmegállónál két húzólift és egy tányéros felvonó segíti a kezdők első próbálkozásait kis lejtőszögű terepen, közvetlenül a síiskola mellett.